Mobilabonnemang – Surfa lugnt

Det blir allt vanligare att använda mobiltelefonerna till mycket mer än att ringa med. Många kanske till och med nästan inte ringer från sina mobiler utan använder de istället som en liten dator.

Med en smart telefon i fickan har du med dig både din mejlbox, banken, tidningar, tidtabeller, väderprognoser, aktieutveckling och otroligt mycket mer. För att du ska kunna utnyttja all denna fantastiska service krävs det att du har ett bra mobilabonnemang.

För att få tillgång till alla nätbaserade tjänster måste du välja ett mobilabonnemang med datatrafik. Det finns många olika sorters abonnemang att välja mellan och vissa innebär fri surf medan andra har begränsad mängd datatrafik.

För att få det bästa och billigaste mobilabonnemanget bör du uppskatta din datatrafik och därefter teckna det abonnemang som passar dig och dina mobilvanor bäst. Tänk på att om du använder datatrafiken utomlands kan mobilräkningen komma upp i skyhöga summor.

Det finns även mobilabonnemang som tillåter att du köper datatrafik per dag eller per vecka. Förhör dig med din teleoperatör kring hur mycket av mobilabonnemanget som täcker datatrafik respektive hur mycket som täcker telefonsamtal. Här kan variationerna vara stora och för att undvika överraskningar på telefonräkningen är det bäst att ha full koll från början.