Alperna – ett intressant resmål

Alperna är det stora bergsområdet som sträcker sig från mitten av Europa ner till Medelhavets kustlinje. Alperna består till stora delar av ett bergmassiv med inslag av sjöar och dalgångar. Alperna har länge varit ett populärt ställe för många skidentusiaster att förlägga sin skidsemester på.

Många skidåkare är så förtjusta i alplandskapet och dess härliga utbud av backar att de återkommer år efter år. Eftersom Alperna spänner över flera länder är det också många språk som talas i regionen. Förutom den nästan världsomspännande engelskan talas det även tyska, franska, schweizertyska och italienska i regionen vilket gör det lätt med kommunikationen på de olika turistorterna.

Eftersom många skandinaver årligen reser till Alperna är det inte ovanligt att en del hotellpersonal och restaurangpersonal kan föra en lättare konversation på svenska danska eller norska.

Många förknippar Alperna med enbart utförsåkning men under en skidresa till Alperna finns även stora möjligheter att åka längdskidor. Flera markerade skidleder finns att tillgå för den som vill åka på längden i stället för att susa nerför backen. När man vill åka slalom finns det en mängd olika backar att välja bland och flera svårighetsgrader att välja mellan.

Den vane skidåkaren kanske känner för branta fartfyllda backar medan nybörjaren gärna väljer en backe med mindre lutning.